bröd
stekt fläskfilé
pocherat ägg
bearnaisesås
En blogg om mat sedan 2008.
Ultrakrämig, toppad med krispig panko. Med tre sorters ost som ger en extra dimension till denna rätt.
Ca 6 port.
225 g pasta typ penne
55 g osaltat smör
30 g vetemjöl
600 ml mjölk
170 g Gruyere
110 g Cheddar
50 g Parmigiano-Reggiano
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
lite muskotnöt
ca 35 g ströbröd panko
0,5 tsk Herbes de Provence eller torkad timjan
Källa: Once Upon A Chef
2 st.
2 dl (120 g) vetemjöl
2,5 dl (150 g) grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g matfett
2 dl filmjölk
1 msk mörk brödsirap
Jag serverade
dem med mozzarella, stuvad spenat, grillade sparrisar, en yoghurtsås.
De kan också serveras med sweet
chili sås, koriander, limeklyftor.