6 port.
Ingredienser:
- 400-500 g kokt pasta, t.ex.
penne (ca 280 gr torr pasta)
- 2 förpackningar a 250 g Abba
"Middagsklart vitvinsås"
- ca 500-600 g vit fisk (sej,
kolja, torsk)
- ca 300 g räkor, skalade
- 10-15 stora blad svartkål eller
grönkål (spenat)
- ca 150 g ost, riven
- svartkål eller grönkål på toppen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka pastan al dente.
- Tärna fisken och stek lätt i lite
smör tillsammans med svartkålen/grönkålen. Tillsätt "Middagsklart
vitvinsås" och rör om lätt.
- Lägg pastan i en stor
gratängform, strö ut räkorna och häll över vitvinssåsen med fisken i.
Toppa gratängen med riven ost.
- Gratinera i ugnen i 200 grader
i ca 10-15 minuter.
- Strö på hackad svartkål/grönkål.
Källa: www.koket.se