Blogg-Topplista Elenas recept

söndag 5 december 2021

Minestrone



















Ca. 8 port.

1 gul lök eller ca 15 cm purjolök
2 morötter
2 selleristjälkar
1 stor potatis
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
1 burk skalade tomater
1 förpackning/burk Kidneybönor
50 g pasta (små bitar)
3 st. kycklingbuljong/grönsaksbuljong
1,5 l vatten
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad mejram
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
olja
salt, peppar
persilja


För servering: riven parmesan

  •  Hacka lök/purjolök, morötter, selleristjälkar. Tärna potatisen och zucchini.
  • Fräs lök/purjolök, morötter, selleristjälkar, potatis och zucchini i lite olja i en stor gryta eller i omgångar i en stekpanna. (Purjolök med selleristjälkar, morötter, potatis och zucchini.) Fräs vitlöken också i ca en minut.
  • Tillsätt (i den stora grytan) skalade tomater – hacka dem lite, kryddorna, buljongen och vatten. Koka i ca 15 minuter.
  • Tillsätt Kidneybönor och pasta och koka tills pastan är kokt, enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt hackad persilja.


Pastej- och baconrullader



















(4 port.)

8 skivor lövbiff, ca 500 g
1 pkt. bacon 140 g
50 g leverpastej
2 ättiksgurkor
2 msk tomatpasta
2 dl grädde
1 dl köttbuljong
1 grön paprika
1 röd paprika
peppar

Skär gurkorna i stavar.
Fördela först baconskivorna på lövbiffarna, sedan leverpastej, gurka, salta och peppra.



















Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.



















Stek rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna.
Tillsätt tomatpasta, grädde och buljong.
Låt koka under lock 15 – 20 min. Tillsätt paprikorna, koka i 5 min till. Ta upp rulladerna, ta ur tandpetarna.

Servera med potatis och sallad.

lördag 13 november 2021

Kycklingvingar/kycklingben med löksås

 

















4 port.

8 st. kycklingvingar/kycklingben
8 st. lök
1 burk skalade tomater
2 msk olja
2 dl vatten
3 st. lagerblad
salt
peppar
persilja

  • Skölj av och torka av kycklingvingarna/kycklingbenen. Stek dem i lite olja. Ta ut dem på en tallrik.
  • Skiva löken och stek dem i samma stekpanna/gryta ca. 8 – 10 minuter. 
  • Tillsätt vatten, lagerblad och kycklingvingarna/kycklingbenen och låt allt koka ca 20 minuter.
  • Tillsätt skalade tomater, krossa de lite med en gaffel. Låt allt koka ca 20 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar. 
  • Strö lite hackad persilja över.



Smörrebröd med rostbiff, avokado och pocherat ägg

 

















bröd
rostbiff
avokado
poscherat ägg

Smörrebröd med fläskfilé, pocherat ägg och bearnaisesås

 

























bröd
stekt fläskfilé
pocherat ägg
bearnaisesås

 
Blogglista.se