1 kg
kycklingfilé
1 gul lök
1 msk kycklingfond
3/4 msk soja
2 dl vatten
200 g Kavli (kantarell)mjukost
2 dl grädde
200 g kantareller
1 dl färsk persilja
salt och peppar
1 gul lök
1 msk kycklingfond
3/4 msk soja
2 dl vatten
200 g Kavli (kantarell)mjukost
2 dl grädde
200 g kantareller
1 dl färsk persilja
salt och peppar
Fräs
svamp i smör. Lägg svampen åt sidan.
Dela
kycklingen i bitar och bryn dem i olja och smör. Ta upp kycklingbitarna och
lägg dem åt sidan.
Hacka
löken och fräs den en tills den blir mjuk och karamelliserad.
Tillsätt
kycklingbitarna, fond, soja, mjukost och grädde. Låt grytan småputtra i ca 20
min.
Rör
ner svampen och hackad persilja. Låt koka i några minuter till.
Gott med sallad och ugnsrostad potatis, kolla här:
https://elenasrecept.blogspot.com/2008/06/saltrostad-frskpotatis-med-lk.html