4 port.
500 g färsk broccoli
8 st. soltorkade tomater (i olja)
1 gul lök
500 g kassler
1 msk maizena
3 dl mjölk
3 dl grädde
3 – 4 dl riven ost
peppar
smör
- Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
- Skär broccoli i mindre bitar och förväll dem i kokande vatten ett par minuter. Lägg över dessa i en smord form.
- Hacka soltorkade tomater och lägg dem ovanpå broccolin i formen.
- Hacka lök och strimla kasslern. Fräs detta i smör i ca 10 minuter.
- Strö över maizena och rör om.
- Tillsätt grädde och mjölk, rör om. Låt puttra ca 5 minuter.
- Tillsätt 2 dl riven ost. Rör om och låt det puttra ytterligare ett par minuter.
-
Häll
kasslersåsen över broccolin och toppa med resterande mängd ost.
gratinera i ca 20 minuter.