… och lite ruccola, sambal oelek och peppar.
En blogg om mat sedan 2008.
8–10 bufféportioner
2 förpackningar inläggningssill (à 420 g)
½ rödlök
200 g hovmästarsås (köpt)
ev. lite hackad dill
· Häll av sillen. Skär den i små bitar.
· Skala
och finhacka löken
Blanda löken med såsen och ev. dill.
Vänd ner sillen i såsen.
P.S. Hovmästarsåsen var för sött.
Källa: ICA
Mördegsbotten:
3
dl vetemjöl
1,5 msk socker
125 g kallt smör
Grötfyllning:
500 g risgrynsgröt
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
rivet skal av en apelsin
2 ägg
75 g smör
2 – 3 msk strösocker till topping.
Till servering:
Sylt
Gör så här:
Mördegen:
Grötfyllning:
Servera ljummen eller kall.
Jag serverade med tomatsylt från Östarps gästgivaregård.
Källa: Mia Öhrn med boken ”Julens godaste” och Alla goda ting