![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJwpnFmuS32_DLhFnoiG7_qeXX54OggMnJ61cgNSG5-Yscx9WLqskQRmEIeQm_3FbSbpd1jej-RkDNE32wgg5HLoii40TXbd94q6fnDv3pNSEPewSeZ-6aNrv2S6YQOq6glyOEd8SCp1xe/s400/PICT4406-2.jpg)
till 10 st.:
1 dl äggvitor
2 dl socker
1,5 dl hackade valnötter
1 msk potatismjöl
150 g blockchoklad
4 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 125˚. Rita 20 cirklar ca. 7 cm i diameter på bakplåtspapper:
1 dl äggvitor
2 dl socker
1,5 dl hackade valnötter
1 msk potatismjöl
150 g blockchoklad
4 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
Sätt ugnen på 125˚. Rita 20 cirklar ca. 7 cm i diameter på bakplåtspapper:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjxazG58yR9Hx0rRkEhsa1SERYxOdwiol-RKDCo5fxoyVpuVKgchcAgKzxLIh5IWMe0co31SFSjJBJHgk_-s9MUBY95SSqQYSLK2iUwfgznm8fhWSoTVHXShmaYEP2a1DQXyvpUNQ4Xzfp/s400/PICT4371-2.jpg)
Grädda i ca. 45 min. eller tills bottnarna känns torra.
Smält chokladen, breda chokladen tunn på alla bottnar:
Smält chokladen, breda chokladen tunn på alla bottnar:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg5QObxxQg3hEM6YkHvmoHsjBw0JcKjw4gYiFzDuNOykLdM8-0zdEp8DNw3a2y7x41c6rWC-8rnWufkOcCoEEfyR3mioDu5fCsyk52w_eAZ081sAFCwOBVavKZr86CBWMICudEMPIjFbfW/s400/PICT4384-2.jpg)
Resterande choklad breds tunt på bakplåtspapper:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJQ3j7mXqcbuFGnmwlbEpsqjnwTljMRYE8znJOxjo2-BicyrqlInsbjBJHkX3NtNnJzOu29iXMlGjXXaIoDgfnwfR4vdc-XTvbL80nyVjDjoExLphTkFJ3f8lZ6ismEomLopMzR65hKL5W/s400/PICT4382-2.jpg)
Bryt chokladen i stora bitar efter den har kallnat.
Vispa grädden. Breda vispgrädde på alla bottnar.
Lägg ihop bottnarna: 2 st. till en bakelse:
Vispa grädden. Breda vispgrädde på alla bottnar.
Lägg ihop bottnarna: 2 st. till en bakelse:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-gInqxD3cYf72TKsSiRRAkyLLl1iXussL2HQ597EIlX_ooOLcjqJb65QcSZ3gk9wfxna-BhuE0IMiSysdCM2Jxd4NzAl4u5pIop4ot3sAWVz44i3X-mI7S-2TqDrKOzmPYkQ4sBLKw_cC/s400/PICT4389-2.jpg)
Stick in några bitar choklad.
Strö över kakao blandat med florsocker.
Strö över kakao blandat med florsocker.
Obs. Dem är godare efter några timmar, när bottnarna har mjuknat lite.