- ca. 400 g Feta ost
- ca. 500 g filodeg
- 1 ägg
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- salt
- ca. 500 g filodeg
- 1 ägg
- 2 msk olja
- 2 msk smör
- salt
Blanda osten med ägget.
Smält smöret, blanda med olja.
Lägg försiktigt ut ett degark på arbetsbänken. Pensla degen med smält smör. Förvara övriga degark under en fuktig handduk så länge, så att de inte torkar.
Lägg försiktigt ut ett degark på arbetsbänken. Pensla degen med smält smör. Förvara övriga degark under en fuktig handduk så länge, så att de inte torkar.
Vik up degarken två gånger till en remsa.
Lägg en klick fyllning i ena hörnet på remsan.
Vik hörnet av degen över fyllningen så att det bildas en triangel.
Fortsätt att vika degremsan över fyllningen till ett trekantigt paket med många lager deg.
Lägg pirogerna på smord plåt. Pensla med smält smör. Strö över sesamfrön.
Sätt ugnen på 180˚ C , grädda mitt i ugnen, ca. 20 minuter.
Passar bra på en buffé eller till en soppa.