8 st. auberginer
2 – 3 stora gula lökar
2 – 3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 burk krossade tomater
olivolja
salt
peppar
Grilla auberginerna och paprikorna (i ugnen på högsta värmen, med grillvärme, tills skalet är bränt. Vänd dem några gånger under grillningen.)
2 – 3 stora gula lökar
2 – 3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 burk krossade tomater
olivolja
salt
peppar
Grilla auberginerna och paprikorna (i ugnen på högsta värmen, med grillvärme, tills skalet är bränt. Vänd dem några gånger under grillningen.)
Lägg dem grillade paprikorna i en plastpåse - det gör att skalet kan lättare tas bort – och låt dem stå i några minuter. Ta av skalet.
Hacka paprikorna.
Ta bort skalet på auberginerna. Sätt auberginerna på en lutad skärbräda så att vätskan rinner av.
Ta bort skalet på auberginerna. Sätt auberginerna på en lutad skärbräda så att vätskan rinner av.
Hacka auberginerna.
Hacka löken och vitlöken.
Fräs lökhaket i lite olivolja.
Tillsätt auberginerna, paprikorna och krossade tomater. Låt koka ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.
Serveras varmt eller kallt. Gott till grillat.