- 3 dl havregryn
- 3 dl rågflingor
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl solrosfrön
- 2 dl linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,5 dl kokosflingor
- 3 dl (3 nävar) hackade valnötter (eller andra nötter)
- 0,5 dl muscovadosocker
- 0,5 dl honung
- 1 dl vatten
- 0,5 dl olja
hackade, torkade frukter (aprikoser, fikon, dadlar, etc.)
- Sätt ugnen på 140˚C.
- Blanda frön, nötter, flingor och socker i en skål.
- Värm upp (50-60˚) vattnet med honungen och oljan.
- Häll vätskan över nötblandningen och blanda allt.
- Fördela müslin på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 1,5 timmar, rör om då och då. Ta ut och låt den svalna.
- Blanda i torkade frukter.
- Häll müslin i en metall- eller glasburk.