10 – 12 st.
Deg:
- 500 g vetemjöl
- ¼ jästpaket (ca 10 g jäst)
- 3 dl vatten
- 1 msk socker
- salt
Fyllning:
- 200 g fetaost
- 50 g yoghurt
- 1 ägg
- 0,5 l olja
Rör jästen med sockret.
Blanda vetemjöl, salt, ljummet vatten, jästen till en deg. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 10 – 12 bitar. Rulla varje del till en
boll och kavla ut till en cirkel, ca 10 cm i diameter.
Lägg 1 – 2 msk fyllning på varje degplatta. Pensla
kanterna med mjölk eller vatten och vik över den ena kanten så att det bildas
en halvcirkel. Tryck till kanten med en gaffel så blir det ett fint mönster.
Hetta upp rikligt med olja i en liten stekpanna med hög kant och fritera pirogerna cirka två minuter på varje sida till fin färg.