4
port.
300 g naturell fast tofu
½ dl majsmjöl
½ tsk cayennepeppar
½ tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 ägg, lättvispat (kan ersättas med sojamjölk)
1 dl kokosflingor
2 msk oskalade sesamfrön
½ dl ströbröd
Korianderlimesås
ca 1,5 dl
1
liten vitlöksklyfta, skalad
2 dl färsk koriander
½ avokado
2 msk extra virgin olivolja
juice och rivet skal från 2 lime
3 msk tahini
ca 4 msk vatten
2 tsk lönnsirap
½ malen spiskummin
salt
peppar
Servera
med råris (2 dl råris), grönsaker (jag hade broccoli, sockerärtor, rädisor) och
korianderlimesås (eller annan sås), eller med nudlar (sjögräsnudlar), grönsaker
och sås.
Toppa gärna med skivad salladslök och färsk koriander.
Gör så här:
-
Förbered nudlarna/riset enligt förpackningen.
-
Pressa vätskan ur tofun genom att lägga den mellan två bitar hushållspapper.
Lägg en tallrik ovanpå tofun med en konservburk på. Låt stå i 30 minuter.
-
Värm ugnen till 200˚C. Pensla en ugnsplåt med lite olja.
-
Torka av tofun och skiva den i kuber 1,5 cm x 1,5 cm x 1,5 cm. Dela varje kub
på diagonalen. I en påse, blanda ihop majsmjöl, cayennepeppar, ingefära och
salt. Lägg i tofubitarna och blanda runt. Plocka ur bitarna och skaka av
överflödigt mjöl.
-
I en skål, blanda ihop kokosflingor, sesamfrön och ströbröd. Doppa bitarna i
ägget och därefter i kokosmixen. Lägg dem på ugnsplåten och grädda mitt i ugnen
i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Såsen:
Hacka vitlöken i en blender. Tillsätt koriander och kör i någon minut. Tillsätt
de övriga ingredienserna och blanda tills du får en jämn, slät och krämig sås.
Smaka av med salt och peppar. Tunna ut med lite vatten tills du får önskad
konsistens.
Källa: http://lillamatderiven.blogspot.com/2016/01/krispiga-tofubitar-med-kokos-sesamfron.html