Det firade vi med:
Wedding Anniversary

(klicka på bilden för en större bild)
3 cl Vodka
3 cl Galliano
1 1/2 cl Campari
12 cl Apelsinjuice
is
Allt blandas.
En blogg om mat sedan 2008.
(till 4 pers.)
2 st. gula lökar
2 – 3 vitlöksklyftor
0,500 kg kycklinglever
olivolja
rosmarin
timjan
peppar
salt
Polenta (i mikrovågsugn)
(4 port.)
2 dl majsgryn
8 dl kall vatten
lite salt
Blanda gryn och vatten i en stor form. Sätt formen i micron. Koka på full effekt i ca. 12 min. Rör om då och då. (Jag hade tzatziki till.)
(2 port.)
1 ask räkor
10 soltorkade tomater
0,5 st. stark peperoni
140 g pasta (70 gram/person!)
1 dl riven parmesan
olivolja
(till 6 portioner)
3 st medelstora auberginer
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, riven
250 g mozzarella, i små bitar
olivolja till stekning
salt
Tomatsås
500 g krossade tomater
0,5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
3 msk olivolja
ca 0.5 tsk salt
1 nypa socker
parmesanost till servering
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka skivor på längden. Lägg
skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30
minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna
lite lätt med hushållspapper.
3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och
vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater,
basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30
minuter.
4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i
en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i
mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och
ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva
aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast
form. Avsluta med tomatsås.
6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
7. Strö över riven parmesanost och servera.
Det här behövs till 4 pers:
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 zucchini, ca 400 g
4 skivor bacon
1 msk olivolja
1 tsk torkat rosmarin
1 burk kikärter, ca 400 g
1 liter hönsbuljong