(klicka på bilden för en större bild)
1 kg köttfärs
1 kg köttfärs
1 surkål, ca 1,5 kg
100 g ris
1 – 2 dl vatten
1 – 2 dl vatten
2 – 3 msk tomatpasta
dill
peppar
1 – 1, 5 l vatten
1 – 1, 5 l vatten
- Blanda färs, vatten (1 – 2 dl), ris, peppar, dill till en lös färs.
- (Salt behövs inte då surkålen är tillräcklig salt)
- Dela surkålsbladen i två halvor (dela inte om bladen är små).
- Hacka 2 – 3 surkålsblad och lägg hälften på bottnen i en kastrull där dolmarna ska kokas,
spara hälften.
- (Salt behövs inte då surkålen är tillräcklig salt)
- Dela surkålsbladen i två halvor (dela inte om bladen är små).
- Hacka 2 – 3 surkålsblad och lägg hälften på bottnen i en kastrull där dolmarna ska kokas,
spara hälften.
- Fördela färsen på surkålsbladen, vik in sidorna och rulla ihop till dolmar.
- Lägg dolmarna i en kastrull, häll i vatten blandat med tomatpasta, så att det täcker dolmarna.- Låt koka i ca 2 timmar.
Serveras med gräddfil och polenta.