Gillar man Tiramisu då är det omöjligt att inte gilla rulltårta Tiramisu!
3 stora ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
2 msk vatten/grädde
2 tsk pulverkaffe
Fyllning:
250 g mascarpone
2 st. äggulor
3 msk florsocker
1,5 dl kall kaffe, starkt
1 msk konjak
Garnering:
2 msk siktad kakao
• Sätt ugnen på 250°C.
• Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
• Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Rör det i smeten.
• Rör ihop vatten/grädde och kaffepulver och rör det i smeten.
• Häll smeten på plåt med bakplåtspapper och bred ut den i ett jämnt lager.
• Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
• Sockra ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt på pappret. (Pensla det med kallt vatten om det sitter fast.)
• Låt kakan svalna under lätt fuktad duk.
• Vispa mascarpone, äggulor och florsocker så det blir krämigt.
• Blanda kaffe med konjak.
• Pensla ut kaffet över kakan och bred sedan på mascarponeblandningen.
• Rulla ihop till en rulltårta och ställ den kallt någon timme.
• Sikta kakao över rullårtan (Det hade jag glömt göra när bilderna togs.)
tisdag 22 februari 2011
måndag 14 februari 2011
Skaldjursrisotto med pesto
(4 portioner)
8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong
2 schalottenlökar, finhackade
2 msk + 2 msk olivolja
4 dl arborioris
1 dl vitt vin
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 dl parmesan, färskriven
2 msk smör
8 pilgrimsmusslor
8 tigerräkor
olivolja till stekning
citron
träspett
• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme.
• Fräs lök i 2 msk olivolja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig.
• Häll i riset och fräs ytterligare någon minut.
• Häll i vin, låt koka under omrörning.
• Tillsätt lite av buljongen och rör om. När den har absorberats, tillsätt ytterligare lite buljong. Fortsätt på samma sätt i cirka 20 minuter tills riset har lätt tuggmotstånd.
• Mixa ihop basilika, vitlök och s msk olivolja till en pesto.
• När riset är klart, rör i peston, parmesanost och smör.
• Smaka av med salt och peppar.
• Salta och peppra pilgrimsmusslorna och tigerräkorna.
• Pensla en grillpanna med olivolja. Hetta upp pannan kraftig och grilla pilgrimsmusslorna cirka 1 minut på varje sida. Grilla tigerräkorna i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta. Trä på spett och servera med risotton. Pressa citron över skaldjuren.
Etiketter:
herrmiddag,
lunch,
pesto,
risotto,
skladjursrisotto,
tjejmiddag
söndag 13 februari 2011
Marineradkyckling med spenat- och paprikasallad
(6 pers.)
1,5 kg kyckling, hel eller i delar
Till marinaden:
- 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft
- 2 msk söt soja, Ketjap bentjeng
- saften av 2 citroner (1 dl)
- 1 msk sambal oelek
- 5 vitlöksklyftor, pressade
- 2 krm svartpeppar
- 1,5 dl matolja
Till salladen:
- 4 röda paprikor, ca 600 g
- 1 msk olivolja
- 2 auberginer, ca 500 g
- 1 tsk salt
- 2 msk smör
- 6 tomater, ca 500 g
- 2 selleristjälkar
- 1 stor gul lök
- 200 g färsk spenat
Till dressingen:
- saften av 1 citron (0,5 dl)
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1,5 dl olivolja
- 3 – 4 pressade vitlöksklyftor
- salt, peppar
Till gräddfilsås:
- 3 dl gräddfil
- 1- 2 vitlöksklyftor
- salt, peppar
Gör marinaden:
• Blanda alla ingredienserna till marinaden.
• Stycka kycklingen i lagom bitar.
• Lägg kycklingdelarna i dubbla plastpåsar, häll i marinaden, knyt till och lägg påsen på ett fat eller i en bunke. Ställ kallt över natten.
Grilla paprikorna:
• Sätt ugnen på 225˚C.
• Gnid in paprikorna i lite olivolja och baka dem i ugnen ca 35-40 minuter. (Vänd paprikorna då och då.) Låt paprikorna svalna i en plastpåse, då släpper skalet lätt.
Stek kycklingen:
• Höj ugnsvärmen till 250˚C. Låt kycklingbitarna rinna av och stek dem i ugnen, först 10 minuter i mitten av ugnen och sedan 10-15 minuter högst upp, eller till köttsaften är klar och bitarna fått vacker färg.
Gör salladen:
• Skala paprikorna, skär bort kärnhus och det vita och skär dem i strimlor.
• Skala och skär auberginerna i grova bitar. Salta och stek bitarna i smör, på medelstark värme under omrörning 5-7 minuter. Låt svalna.
• Tärna tomaterna.
• Skär selleristjälkarna i strimlor.
• Hacka löken.
• Skölj av och riv spenatbladen - för att suga åt sig dressingen.
• Rör samman dressingen och häll den över salladen precis före servering.
Gör gräddfilsåsen:
• Rör samman gräddfil, pressad vitlök, salt och peppar i en skål.
Servera kycklingen tillsammans med salladen.
Etiketter:
huvudrätter,
kreolsk kyckling,
lunch,
marineradkyckling,
middag,
spenatsallad
tisdag 8 februari 2011
Ostkaka med ricotta och kondenserad mjölk
(8 pers.)
En annorlunda ostkaka med frukt i.
500 g ricotta
6 ägg
1 burk (400 g) kondenserad mjölk sötad
150 g mangotärningar eller persikor från burk
1 msk Maizena
1 dl kall mjölk
• Sätt ugnen på 180°C.
• Blanda Maizena med mjölken.
• Blanda ricotta, kondenserad mjölk, äggulorna och Maizena.
• Vispa äggvitorna i en separat skål.
• Blanda försiktigt ostmassan med vispade äggvitor.
• Häll allt i en ugnsfast form.
• Fördela frukttärningarna över ostmassan.
• Grädda i ca 45 minuter.
Etiketter:
dessert,
efterrätt,
Elenas blogg,
enkelt,
fika,
kondenserad mjölk,
ostkaka
söndag 23 januari 2011
Ciorbă (falsă) de burtă/Portabellosoppa med sting
Om man inte gillar komage kan man ersätta detta med svamp:
500 g portabello
1 gul lök
1 morot
2 grillade paprikor (på burk)
2 dl crème fraiche
1 äggula
salt, peppar
lite olja
Serveras med:
pressad vitlök
balsamico
tryffelolja
scones
• Hacka löken och riv moroten. Skiva svampen. Skiva paprikorna.
• Fräs lök och morot i lite olja. Tillsätt svampen och 1,5 l kokande vatten. Koka i 20 min.
• Tillsätt paprika. Koka i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
• Blanda äggulan och crème fraiche med lite vätska från soppan i en stor kastrull. Tillsätt mer vätska tills röran blir lika hett som soppan. Häll röran i soppan.
Smaka av med pressad vitlök eller tryffelolja och balsamico.
Servera med scones.
Etiketter:
enkelt,
herrmiddag,
huvudrätter,
lunch,
portabellasoppa,
portabellosoppa,
rumänsk mat,
rumänska recept,
soppa,
vegetarisk
lördag 22 januari 2011
Ruladă cu cremă de ciocolată/Rulltårta med chokladkrämfyllning
(till 14-20 skivor)
3 stora ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
200 g choklad
• Sätt ugnen på 250°C.
• Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
• Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör det i smeten och tillsätt vattnet.
• Häll smeten på plåt med bakplåtspapper och bred ut den i ett jämnt lager.
• Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
• Sockra ytan och stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt på pappret. (Pensla det med kallt vatten om det sitter fast.)
• Låt kakan svalna under lätt fuktad duk.
Fyllningen:
• Värm vispgrädden i en kastrull i vattenbad. Bryt chokladen i bitar och smält den i vispgrädden under omrörning.
• Låt chokladgrädden kallna i kylskåpet för 20 – 30 min.
• Vispa chokladgrädden tills den blir fluffig. (Om blandningen är för hård och inte går att vispa – värm kastrullen (med chokladgrädde) i vattenbad för några sekunder. Sedan går det vispa.)
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop till en rulle.
Bakelser: skär lite tjockare skivor och lägg dem på snittytan. Klicka på grädde och toppa med färska bär.
Etiketter:
Choklad,
chokladkaka,
Elenas blogg,
elenas recept,
elenasblogg,
elenasrecept,
enkelt,
kaka,
rulltårta
söndag 16 januari 2011
Macaroane cu brânză/Pasta med Fetaost
(2 port.)
250 g kort pasta
50 g smör
200 g Fetaost
• Koka pastan. Låt den rinna av.
• Riv osten.
• Smält smöret i en panna.
• Rör ner pastan i smöret. Låt pastan bli varm.
• Tillsätt riven ost. Blanda.
Etiketter:
Elenas blogg,
elenas recept,
elenasblogg,
elenasrecept,
enkelt,
huvudrätter,
lunch,
macaroane cu branza,
middag,
pasta,
pasta med ost,
rumänska recept
onsdag 12 januari 2011
Cremă de zahăr ars (1)/Crème Caramell (Bäst)
Caramell:
150 g strösocker
1 msk vatten
Kräm:
1 liter mjölk 3 %
8 ägg
1 msk vaniljsocker
6 msk socker
Tillagning - Caramell:
• Värm under omrörning socker och vatten i en kastrull tills allt socker är smält och caramellen är brun! Bränn den inte för mycket för då smakar det bara bränt.
• Vippa kastrullen åt alla håll, så att både botten och sidor täcks med caramell.
Tillagning - Kräm:
• Vispa upp ägg och socker till en vit och skummig smet.
• Vispa ned mjölken i smeten. Tillsätt därefter vaniljsockret.
• Ställ formen i vattenbad (form med hett vatten i) i ugnen på ca 200 grader.
Låt inte vattnet i formen koka. Detta kan göra att krämens konsistens ändras så att krämen blir porös.
Krämen är klar när den släpper kastrullens kanter.
Ta ut formen från ugnen. Vänd krämen på ett djupt fat, så att caramellen kommer uppåt.
Låt krämen kallna, helst ett dygn, i kylskåp.
Flera inspirationsbilder finns här.
(P.S. Skillnaden mellan detta recept och receptet härifrån är att detta recept är med 8 ägg och att mjölken kokas inte i förväg.)
onsdag 5 januari 2011
Fursecuri cu ciocolată/Chokladkex
ca 46 st.
225 gr choklad av bra kvalitet
60 gr smör
100 gr socker
2 ägg
225 gr vetemjöl
vaniljessens
1 tsk bakpulver
lite salt
strösocker och florsocker att rulla ckokladbollarna i
• Vispa äggen tillsammans med sockret.
• Smält chokladen och smöret i vattenbad eller i mikron på låg effekt.
• Blanda vetemjölet med bakpulvret, saltet och vaniljessens. Tillsätt äggblandningen och chokladblandningen. Låt degen stå kallt i några timmar.
• Forma bollar av smeten.
• Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker.
• Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
• Grädda i 170 ˚C i ca 10 min. De ska vara mjuka inuti.
OBS! Jag låt degen vila i mer än ett dygn och smeten blev för hård för att rulla bollar av. Så att jag kom på genialiska idén att riva degen på rivjärnet. Då kunde jag forma bollar. Bäst är att forma en boll i taget – då fästes sockret bäst på chokladbollen.
Källa: Laura Adamache
Etiketter:
Choklad,
chokladkaka,
chokladkex,
dessert,
efterrätt,
Elenas blogg,
elenas recept,
elenasblogg,
enkelt,
fika,
jul,
julmat,
kaffebröd,
kaka
tisdag 4 januari 2011
Fudge cu lapte condensat/Fudge med kondenserad mjölk
Enkla chokladfudge gjorda på några minuter. Gott till kaffe.
- en burk kondenserad mjölk (400 ml)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr choklad av bra kvalitet
(eventuellt russin, nötter, etc.)
• Blanda mjölken, smöret och hackad choklad i en skål.
• Mikra i 3 minuter.
• Blanda röran med en sked tills den blir fin och homogen. Tillsätt eventuellt russin, nötter, etc.
• Klä en form med bakplåtspapper.
• Häll chokladröran i formen.
• Låt den stå kallt i några timmar.
• Skär chokladen i bitar.
Källa: Anna Foster/Culinar.ro
Etiketter:
chokladfudge,
efterrätt,
Elenas blogg,
elenas recept,
elenasblogg,
elenasrecept,
enkelt,
fudge,
godis,
jul,
julgodis,
kondenserad mjölk,
nyår
måndag 3 januari 2011
Dessert med ananas
4 port.
1 ananas
3 msk smör
1 msk kokosflingor
4 msk brunsocker
1 lime (saft + rivet skal)
2 cm ingefära
8 msk tjock yoghurt
• Ansa ananasen, ta bort den hårda stocken. Skiva fruktköttet.
• Riv skalet och pressa ur saften av limen.
• Skala ingefäran, riv den, pressa ur saften och häll den i en liten skål/kopp.
• Rosta kokosflingorna i en torr panna. Lägg kokosflingorna åt sidan.
• Rengör pannan och bryn smöret. Stek ananasen i några minuter.
• Tillsätt socker, limesaft och ingefärssaft i pannan med ananasen. Låt allt koka tills sockret har smälts.
• Lägg upp ananasröran i portsionsformar/tallrikar, strö över rivet limeskal och rostade kokosflingor.
• Servera med yoghurt.
Inspiration: Retetele lui Radu
Etiketter:
ananas,
dessert,
efterrätt,
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
fruktsallad,
matbilder,
yoghurt
söndag 2 januari 2011
Vargabeles – Ungersk pasta- och ostpudding
Frasig paj med ostfyllning. Underbar aromrik dessert! Är min favorit.
För pajbotten:
4 blad filodeg
100 g smält smör
För fyllning:
125 g tagliatelli
300 g färskost (ex. Kesso)
50 g socker
50 g créme fraiche
25 g smör
2 ägg
0.5 rivet citrolskal
2 tsk vaniljessens
russin – efter smak
För jordgubbssås:
400 g jordgubbar – kan vara frysta
100 g socker
• Sätt ugnen på 170 C .
• Blötlägg russinen i lite rom/vatten.
Koka pastan:
• Koka 1 liter vatten. När det har börjat koka, tillsätt lite salt och 1 msk olja i vattnet. Koka tagliatelli för 3 – 4 minuter. Låt pastan rinna av, skölj den med kallt vatten och lägg pastan i en skål.
Gör fyllningen:
• Mossa osten med en gaffel. Blanda osten med hälften av sockret, äggulorna, smöret, rivet citronskal och vaniljessensen.
• Vispa äggvitorna med resten av sockret.
• Blanda osten med blötlagda russinen och pastan. Tillsätt äggvitessmeten och blanda försiktigt.
Förbered pajbotten:
• Lägg ett filodegsblad på en skärbräda och skär en cirkel – ha formens (ca 22 cm i diameter) botten som mall. Lägg en våt handduk ovanpå cirkeln så att den inte blir torr.
Förbered formen:
• Smöra formen med smält smör.
• Lägg ett filodegsblad i formen och pensla den med smält smör. Fortsätt med resterande filodegsblad.
• Häll blandningen i formen.
Pensla filodegsbladen (som hänger över formens kant) med smält smör, lägg filodegen ovanpå fyllningen. Pressa lätt med händerna ovanpå sista filodegen.
Pensla locket med smält smör.
Grädda kakan för 40-50 minuter.
Förbered jordgubssåsen:
• Koka jordgubbarna med sockret på svag värme tills det blir en tjock sås.
Skär kakan när den är fortfarande varm.
Servera med jordgubbssås.
Inspiration från desszert
Etiketter:
efterrätt,
Elenas blogg,
elenasrecept,
filodeg,
kaka,
matbilder,
ostpudding,
pasta,
pastapudding,
ungersk mat,
vargabeles
lördag 1 januari 2011
Min Jul 2010
Vi hade:
- 3 sorter sill
- varmrökt lax + gravlaxsås
- kokta ägg
- Janssons frestelse
- romsallad ( ”icre”)
- köttbullar
- pressylta
- rödbetssallad
- pressad sylta
- köttsallad ("Salata boeuf")
- oxtunga med oliver
- julskinka med brysselkål
- surkålsdolmar
- ris à la Malta + körsbärssås/saftsås
- chokladfudge
- tryffelkex
Etiketter:
Janssons frestelse,
jul,
julmat,
rumänska recept,
sill,
varmrökt lax
onsdag 15 december 2010
Räkmacka
2 port.
100 g skalade räkor (ca 300 g oskalade)
2 hårdkokta ägg
125 g Kesella
1 msk stenbitsrom eller löjrom
2 msk hackad gräslök
½ avokado
2 skivor fullkornsbröd
sallad
• Skala och skiva/klyfta äggen.
• Blanda Kesella, rom och gräslök.
• Skiva avokado.
• Rosta brödet.
• Bred röran på bröden.
• Lägg på sallad, avokado, ägg och räkor.
Etiketter:
allt i ett,
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
fest,
mat,
matbilder,
recept,
rumänska recept,
räkmacka,
räksmörgås
måndag 6 december 2010
Nudelsallad med biff
2 portioner
200 g lövbiff
2 krm grovmald svartpeppar
1 st citrongräs
1 tsk rapsolja
140 g risnudlar
100 g gurka
1 st knipplök
1 morot
70 g sockerärter
100 g sallad eller spenat
Dressing:
1 pressad lime
2 msk fisksås
2 msk mynta, finhackad
2 msk koriander, finhackad
1. Lägg salladen/spenaten på två tallrikar.
2. Skär köttet i strimlor. Blanda dem i en skål med peppar, finstrimlat citrongräs och olja. Ställ åt sidan.
3. Koka nudlarna enligt anvisningarna och spola dem i kallt vatten.
Blanda dem med strimlad gurka och lägg upp nudlarna på salladen/spenaten.
4. Skär knipplök i klyftor och strimlor, ansa och strimla moroten, ansa och strimla sockerärterna.
5. Hetta upp en stekpanna eller wok och fräs köttet ca 1 min. Lägg i löken, moroten och sockerärtorna och fräs i några minuter.
6. Lägg allt på tallrikarna.
7. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över salladen.
Salladen serveras ljummen.
Inspiration: Allt om mat
Etiketter:
allt i ett,
asiatiskt,
biff,
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
helgmys,
herrmiddag,
huvudrätter,
lunch,
matbilder,
nudelsallad,
nudlar,
recept,
sallad,
tjejmiddag,
wok
fredag 3 december 2010
Falsk Bellini
Bubblig dryck som görs på barnmatspuré istället för vit persikopuré.
Riktigt god!
Till varje glas behövs:
2 msk barnmatspuré med smak av persika/äpple
1 msk socker
2 cl vodka
mousserande vin
Blanda puré, socker och vodka i botten av en champagneglas.
Toppa med mousserande vin.
Om du gör till många, blanda purén, sockret och vodkan i en bunke och portionera ut i glas. Toppa med mousserande först när gästerna anlänt, annars blir drinken avslagen och purén sjunker till botten.
1 burk puré räcker till ca 8 drinkar.
Källa: Tasteline
Etiketter:
alkohol,
Bellini,
drinkar,
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
helgmys,
kalla drycker,
recept,
rumänska recept
torsdag 2 december 2010
Kycklinglever med bacon
kycklinglever
bacon
champinjoner
olja
salt, peppar
• Sätt ugnen på 175 ˚C.
• Torka av kycklinglevern med hushållspapper.
• Linda in kycklinglevern i baconskivor.
• Lägg rullarna i en form och stek de i ugnen tills saften som rinner ut ur rullarna är klar.
• Fräs champinjonerna i lite olja, salta och peppra.
Servera med frästa champinjoner och polenta.
Etiketter:
Elenas blogg,
elenasrecept,
huvudrätter,
kycklinglever,
kycklinglever med bacon,
lunch,
middag,
recept,
rumänska recept
tisdag 30 november 2010
Linssoppa
4 portioner
1 stor gul lök
0,5 dl olivolja
1 stor morot
1 klyfta vitlök
2 lagerblad
0,5 tsk torkad timjan
1 dl röda linser
1 dl svarta/gröna linser
1 burk krossade tomater
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond
bacon
• Halvera, skala och finhacka löken. Fräs den i oljan ett par minuter.
• Skala och fintärna moroten. Fräsa den tillsammans med löken.
• Skala och hacka vitlöken. Fräs den med.
• Tillsätt lagerblad och timjan och fräs i några minuter till.
• Tillsätt de röda linserna. Slå på tomat, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
• Tillsätt de gröna/svarta linserna och låt sjuda minst 30 minuter.
Stek baconet.
Servera soppan med stekt bacon och grovt bröd.
Etiketter:
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
linssoppa,
lunch,
matblogg,
middag,
rumänska recept
söndag 28 november 2010
Sarmale sparte/Spruckna surkålsdolmar
Gillar man inte rulla kåldolmar - då kan man använda strimlad surkål och forma köttbullar i stället. Enkelt och gott!
600 g köttfärs
1 burk strimlat surkål, 900 g netto
1 gul lök
2 morötter
2-3 vitlöksklyftor
lite olja
1,5 dl ris
1 – 2 dl vatten
2 ägg
2 – 3 msk tomatpasta
150 g bacon
persilja
peppar
2-3 lagerblad
timjan
1 – 1, 5 liter vatten
- Hacka löken, morötterna och vitlöken.
- Hacka bacon.
- Fräs löken I lite olja, tillsätt morötterna och vitlöken och fräs allt i några minuter till.
- Tillsätt riset och fräs i några minuter. Låt blandningen svalna.
- Blanda färs, vatten (1 – 2 dl), peppar, persilja till en lös färs. (Salt behövs inte då surkålen är tillräcklig salt).
- Tillsätt risblandningen och äggen. Blanda allt. Rulla färsen till köttbullar.
- Lägg lite surkål på botten i en gryta. Lägg på några köttbullar. Lägg några baconbitar.
Upprepa med surkål, köttbullar och bacon tills allt är slut. Tillsätt lagerbladen. Överst ska vara surkål.
- Blanda tomatpasta med vattnet (1 – 1,5 liter). Häll detta i kastrullen så att det täcker köttbullarna. Strö på lite timjan.
- Låt koka i ca 1 timme.
Serveras med gräddfil och polenta.
Etiketter:
allt i ett,
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
fest,
huvudrätter,
julmat,
lunch,
middag,
rumänska recept,
spruckna surkålsdolmar,
surkålsdolmar
söndag 14 november 2010
Mandeltårta
En enkel och god tårta med smörkräm och mjukseg mandelbottnen.
6 portioner
Botten:
4 st äggvitor
125 g mandel
100 g socker
Kräm:
4 st äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
125 g smör
Garnering:
50 g choklad
smör till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant (diam. 24 cm).
Botten:
• Mal mandeln.
• Vispa äggvitorna hårt.
• Blanda i socker och mandel.
• Häll smeten i formen.
Grädda i cirka 30 minuter.
Lossa kanten och stjälp kakan på en talrik. Låt kakan kallna.
Kräm:
• Rör ihop äggulor, socker och grädde i en kastrull. Rör hela tiden i kastrullen tills krämen börjar sjuda. Tag av från plattan och rör i smöret så att det blandas väl. Låt kallna i kylskåp.
Bre krämen ovanpå kakan. Garnera med riven choklad.
Etiketter:
dessert,
efterrätt,
Elenas blogg,
elenasrecept,
enkelt,
farsdag,
fest,
fika,
herrmiddag,
mandeltårta,
matbilder,
matblogg,
morsdag,
namnsdag,
recept,
tjejmiddag,
tårta,
tårtor
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)