söndag 21 mars 2010
Blomkålssallad
1 medelstort blomkålshuvud
1 syrligt äpple
2 morötter
1/2 dl finhackad salladslök eller det gröna på en fin purjo
Sås:
1 tsk senapsfrö
1 tsk spiskummin
1 tsk currypulver
1 dl majonnäs
2 dl naturell yoghurt
1 - 2 tsk dijonsenap
1 tsk råsocker
Dela blomkålen i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 4 min.
Häll upp i durkslag och spola med kallt vatten.
Tärna äpplet i bitar. Riv morötterna.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Rosta spiskummin och senapsfrön i en torr panna.
Stöt kryddorna i en mortell.
Blanda med övriga ingredienser till såsen.
(Jag hade salladen till stek - nötkött.)
Etiketter:
blomkålssallad,
buffé,
enkelt,
husmanskost,
indisk,
middag,
sallad,
vegetarisk
måndag 15 mars 2010
Sjömansbiff
(Antal portioner: 4)
600 g lövbiff, rostbiff eller nötinnanlår
3 gula lökar
8-10 potatisar
2 msk smör eller margarin
1 lagerblad
1 tsk timjan
salt
vitpeppar
2,5 dl mörkt öl
2,5 dl buljong av tärning
persilja
saltgurka
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Bryn på båda sidor i smör. Ta upp köttet och lägg det i en gryta.
Skala löken och skär den i skivor. Bryn löken.
Skala potatis och skär i skivor.
Varva kött, lök och potatis i en gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad och timjan. . Häll på buljong och öl.
Småkoka under lock i ca 45 minuter.
Strö över hackad persilja före serveringen.
Servera med skivad saltgurka.
Etiketter:
allt i ett,
herrmiddag,
husmanskost,
huvudrätter,
klassiker,
lunch,
lövbiff,
matblogg,
middag,
sjömansbiff
onsdag 10 mars 2010
Broccoli- och ädelostpaj
(till 6 personer)
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 broccoli 250 g
3 ägg
2,5 dl grädde
170 g ädelost
salt
peppar
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar. Finfördela smöret med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut och täck formen med degen eller tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Låt den vila i kylskåp 15 – 30 minuter.
Sätt ugnen på 200˚C.
Dela broccolin i buketter. Skär stjälken i strimlor. Koka broccolin i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola den kallt och låt den rinna av.
Riv osten grovt.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Lägg i broccoli och strö över osten. Häll över äggsmeten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 40-45 minuter.
1 broccoli 250 g
3 ägg
2,5 dl grädde
170 g ädelost
salt
peppar
Mät upp mjölet i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar. Finfördela smöret med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut och täck formen med degen eller tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Låt den vila i kylskåp 15 – 30 minuter.
Sätt ugnen på 200˚C.
Dela broccolin i buketter. Skär stjälken i strimlor. Koka broccolin i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola den kallt och låt den rinna av.
Riv osten grovt.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Lägg i broccoli och strö över osten. Häll över äggsmeten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 40-45 minuter.
Etiketter:
#elenasrecept,
broccolipaj,
enkelt,
fest,
herrmiddag,
huvudrätter,
klassiker,
lunch,
middag,
ädelostpaj
måndag 22 februari 2010
onsdag 10 februari 2010
Mitt recept ska publiceras i boken …
”Hela Sverige bakar” som Aftonbladet och Tasteline ska ge ut i april, som sista boken i serien ”Livets goda”.
Jag ska få ett pris också – ett bakningsset värt 800 kronor, med bland annat en exklusiv måttsats och muffinsformar i silikon. Kul!
Jag skickade fyra recept till tävlingen:
Gifflar med spännande fyllning
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/02/gifflar-med-spannande-fyllning.html
Honungskakor från Rumänien
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/06/honungskakor-fran-rumanienalbinita.html
Valnötskaka
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/01/experiment-valntskaka.html
Savarin
http://elenasrecept.blogspot.com/2008/03/savarin.html
Vet inte vilket recept som vann...
Väntar med spänning tills boken ges ut!
Jag ska få ett pris också – ett bakningsset värt 800 kronor, med bland annat en exklusiv måttsats och muffinsformar i silikon. Kul!
Jag skickade fyra recept till tävlingen:
Gifflar med spännande fyllning
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/02/gifflar-med-spannande-fyllning.html
Honungskakor från Rumänien
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/06/honungskakor-fran-rumanienalbinita.html
Valnötskaka
http://elenasrecept.blogspot.com/2009/01/experiment-valntskaka.html
Savarin
http://elenasrecept.blogspot.com/2008/03/savarin.html
Vet inte vilket recept som vann...
Väntar med spänning tills boken ges ut!
Etiketter:
Aftonbladet,
Hela Sverige bakar,
pris,
Tasteline
tisdag 9 februari 2010
Jag fick ett pris!
Jag har fått en award av Remsan! http://remsansbistro.blogspot.com/
Tack så jättemycket!
Så här funkar det när man mottagit denna fina utmärkelse:
•Kopiera awarden till bloggen.
•Länka till personen du fått awarden av.
•Berätta 7 intressanta fakta om dig.
•Välj 7 andra bloggar att ge awarden till.
•Länka till deras bloggar.
•Lämna en kommentar på deras bloggar att dom fått en award av dig.
Jag skickar priset vidare till:
Karin http://bevemyrs.blogg.se/
Poppy http://poppy-planet.blogspot.com/
Kinna http://kinnasblogg.blogspot.com/
Pialotta http://kakomaten.blogg.se/
Mona http://bakpassion.blogg.se/
Carina http://cayennesrecept.blogspot.com/
Anna http://dewdropia.blogg.se/
Lite om mig:
- har lärt mig simma vid 40
- har fått körkort vid 40
- har världens underbaraste dotter
- har bott i slott vid olika tillfälle - Telleborg slott och Thorskog slott
- har sett norrskennet
- har sett Ishotellet i Jukasjärvi
- är rastlös när jag solar
Tack så jättemycket!
Så här funkar det när man mottagit denna fina utmärkelse:
•Kopiera awarden till bloggen.
•Länka till personen du fått awarden av.
•Berätta 7 intressanta fakta om dig.
•Välj 7 andra bloggar att ge awarden till.
•Länka till deras bloggar.
•Lämna en kommentar på deras bloggar att dom fått en award av dig.
Jag skickar priset vidare till:
Karin http://bevemyrs.blogg.se/
Poppy http://poppy-planet.blogspot.com/
Kinna http://kinnasblogg.blogspot.com/
Pialotta http://kakomaten.blogg.se/
Mona http://bakpassion.blogg.se/
Carina http://cayennesrecept.blogspot.com/
Anna http://dewdropia.blogg.se/
Lite om mig:
- har lärt mig simma vid 40
- har fått körkort vid 40
- har världens underbaraste dotter
- har bott i slott vid olika tillfälle - Telleborg slott och Thorskog slott
- har sett norrskennet
- har sett Ishotellet i Jukasjärvi
- är rastlös när jag solar
onsdag 3 februari 2010
Sărăţele/Ostpinnar
300 g vetemjöl
250 g Fetaost
250 g smör*
4 msk crème fraiche
1 tsk kummin
2 äggulor
2 tsk vatten
4 tsk kummin
Blanda vetemjöl med smör skuret i bitar. Tillsätt riven ost, crème fraiche och 1 tsk kummin. Blanda till en deg. (Tillsätt eventuellt lite mer vetemjöl). Låt degen vila 1 timme.
Sätt ugnen på 170 ˚C.
Blanda äggulor med vatten.
Dela degen i fyra delar.
Kavla varje degbit till en platta på ca 5 mm tjocklek.
Pensla med äggula och strö kummin över.
Skär plattorna i ca 1 cm breda remsor.
Lägg remsorna på bakplåtspapper.
Grädda i ca 20 min.
Passar till öl.
*) smörkvantitetet kan halveras - då får man en annan textur och krispigare ostpinnar
OBS! Bäst är att skära degen först i remsor, efteråt pensla de med äggula och sedan att strö kummin på remsorna.
Etiketter:
drink,
enkelt,
fetaost,
grissini,
helgmys,
herrmiddag,
ostkex,
ostpinnar,
oststänger,
salta kex,
tilltugg,
tjejmiddag,
utflykt,
öl
söndag 31 januari 2010
Söndagsstek
(Räkna med 250 g rå kött/person)
- en bit kotlettrad utan ben
- 3 msk olivolja
- havssalt
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- rosmarin, salvia eller timjan
Torka av köttet.
Bind köttet med bomullssnöre.
Snitta köttet med hjälp av en vass kniv, med 1,5 cm mellanrum.
Olja in köttet med olivolja.
Strö salt på svålen/fettlagret och gnugga in den så mycket som möjligt. Detta gör att svålen/fettet blir krispigt.
Stick vitlök och kryddor i snitten.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt formen i ugnen och låt den stå ca 35 min.
Sänk temperaturen till 190 grader och låt köttet stå i 30 – 40 minuter till.
Testa om köttet är klart genom att sticka in en kniv i den tjockaste delen av köttet och kolla färgen på köttsaften. Om den fortfarande är rosa, låt köttet stekas ett par minuter till.
Ta ut köttet ur ugnen och låt den stå i minst 15 minuter.
Etiketter:
helgmys,
herrmiddag,
huvudrätter,
klassiker,
lunch,
matblogg,
middag,
stek,
söndagsstek,
tjejmiddag
lördag 23 januari 2010
Surdegsbröd
- Blanda vetemjölet, saltet och jästen i en bunke.
- Häll över vattnet och blanda allt med en sked.
Täck över med plastfolie.
- Låt degen jäsa i rumstemperatur ca 14 – 16
timmar. Kan stå och jäsa upp till 30 timmar.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till ett bröd.
- Täck degen och låt den jäsa 2 timmar.
- Värm ugnen till 260˚ C. Värm en form/kastrull (där brödet skall gräddas i). Formen ska ha lock! Värm locket också. (Jag hade en gjutjärnsgryta.)
- Strö lite vetemjöl i den uppvärmda formen. Lägg degen i formen. Sätt locket på.
- Grädda 30 min med locket på och 15 min utan lock.
För en hårdare skorpa läggs på botten i ugnen en form med vatten i. Vattnet ångas och då blir skorpan hårdare.
(Jag brukar spara surdeg - efter första jäsningen: delar degen i portioner på 70 – 100 g.
Jag lägger dem i frysen och använder dem till andra härliga bröd.)
SÅ HÄR DELAS ETT JÄSTPAKET I 8 (6 g jäst) ELLER 16 DELAR (3 g jäst):
Etiketter:
bakat,
bakning,
bröd,
dela ett jästpaket,
enkelt,
surdegsbröd
torsdag 21 januari 2010
Kycklinggratäng
Supergod kycklinggratäng. Receptet hittatde jag på Karins blogg: http://bevemyrs.blogg.se/
Tack Karin för receptet!
Grädda i 200 grader i varmluftsugn, 225 grader i vanlig ugn i ca 20 minuter.
Tack Karin för receptet!
- 1 påse kycklingfilé
- 3 dl okokt ris (som kokas :) )
- 5 dl grädde
- 2 dl majonnäs
- 1 dl ketchup
- 2 dl riven ost
- 1 stor riven lök
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- salt
- peppar
- grillkrydda
Koka riset och lägg det i botten på en gratängform.
Skär kycklingen i småbitar, stek och krydda. Fördela kycklingbitarna över riset.
Vispa grädde, rör i majonnäs, ketchup, ost, lök och vitlök. Smaka av röran och salta eventuellt.
Häll grädd- och majonnäsröran över kycklingen.
Grädda i 200 grader i varmluftsugn, 225 grader i vanlig ugn i ca 20 minuter.
Etiketter:
allt i ett,
enkelt,
fest,
gratänger,
herrmiddag,
huvudrätter,
kreolsk kyckling,
kyckklinggratäng,
lunch,
matblogg,
middag,
tjejmiddag,
vardag
onsdag 20 januari 2010
Cornuleţe cu nuci/Vaniljhorn med nötter
(ca 50 st)
100 g socker
200 g smör
150 g malda nötter (valnötter eller hasselnötter)
2 äggulor
300 g vetemjöl
(eventuellt 2 – 3 msk kallt vatten)
Garnering:
florsocker
lite vaniljsocker
Sätt ugnen på 175˚C.
Blanda alla ingredienser, tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen blir för smulig.
Sätt degen i kylskåp för ca 30 min.
Dela degen i små bitar (ca 15 g) och rulla dem till kulor. Forma kulorna till horn. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, cirka 20 minuter.
Låt kakorna svalna och pudra dem med florsocker blandat med vaniljsocker.
Etiketter:
enkelt,
fest,
herrmiddag,
kaka,
kakor,
matblogg,
nötter,
rumänsk mat,
rumänska kakor,
rumänska recept,
små kakor,
tjejmiddag,
valnötskaka,
vaniljhorn
fredag 15 januari 2010
Sill med soltorkade tomater
4 – 6 portioner
1 förpackning 5-minuterssill i bitar
Sås:
8 marinerade soltorkade tomater, finthackade
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1/2 dl färskriven parmesanost
2 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
Svartpeppar
Till garnering:
3 marinerade soltorkade tomater finthackade
Basilikablad
Låt sillen rinna av.
Mixa tomater, basilika och vitlök. Tillsätt parmesanost, crème fraiche och majonnäs.
Smaka av med svartpeppar.
Blanda ihop sill och sås.
Låt stå några timmar innan den ska ätas.
Garnera innan servering.
Etiketter:
enkelt,
fisk,
herrmiddag,
husmanskost,
huvudrätter,
jul,
julmat,
klassiker,
lunch,
matbilder,
matblogg,
matfoto,
matjesill,
påsk,
påskmat,
sill,
sillsallad,
tjejmiddag
tisdag 12 januari 2010
Räksoppa
4 portioner
• 16 st. ekologiska tigerräkor, råa, utan skal
• 3 dl buljong (3 dl vatten + 1 fisk eller grönsaksbuljongtärning)
• 1 dl stjälkselleri, finskuren
• 1 röd paprika, tärnad
• 4 dl kokosmjölk
• 300 g champinjoner, skivade
• 1 tsk röd currypasta
• 1 dl limejuice
• salt
(Man kan även ha lite citrongräs och ingefära i soppan.)
Koka upp vatten med buljongtärning.
Lägg i selleri och paprika och låt koka ett par minuter.
Tillsätt kokosmjölk, champinjoner, currypasta och limejuice. Koka 10 min och tillsätt tigerräkorna. Låt sjuda 3-4 min tills räkorna har blivit röda och kokta. Smaka av med salt.
Etiketter:
enkelt,
herrmiddag,
huvudrätter,
matblogg,
räksoppa,
thai,
tjejmiddag
söndag 10 januari 2010
Fyllda paprikor med leverpastej och bacon
- 1 pkt bacon, ca 150 g
- 1 ask leverpastej, 200 g
- 2 ägg
- 1 burk Kesella, 250 g
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 2 msk hackad gräslök
- 0,5 tsk timjan
- 4 paprikor i olika färger
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- salt, paprikapulver
- 1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 ˚C.
Strimla och knapperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda leverpastej, ägg, Kesella, vetemjöl och kryddor i en skål.
Skölj och dela paprikorna på längden. Fyll paprikahalvorna med leverpastejkrämen och ställ dem i en smord ugnssäker form.
Blanda tomatkrosset med salt och paprikapulver. Häll vid sidan av paprikorna. Tillaga i ugn i ca 35 min.
Strö över den rivna osten efter halva tiden.
Strö över baconcrisp.
Etiketter:
enkelt,
fyllda paprikor,
herrmiddag,
huvudrätter,
lunch,
matbilder,
matblogg,
middag,
recept,
tjejmiddag,
vardag
onsdag 6 januari 2010
Fläskfilé i ost- och senapssås
4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
lite olja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc. kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Västerbottenost
hackad persilja
150 g baconbitar
Stek bacon.
Skär köttet i skivor. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under visping.
Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min.
Ta grytan från värmen. Rör i osten.
Strö över hackad persilja och knaperstekta små baconbitar.
Servera med ris eller pressad potatis/klyftpotatis eller med couscous och en sallad av tomat/kidneybönor.
(Man kan förbereda köttet och såsen och koka ihop innan servering.)
Etiketter:
fläskfilé,
herrmiddag,
huvudrätter,
klassiker,
lunch,
matbilder,
matblogg,
middag,
nyår,
tjejmiddag
söndag 3 januari 2010
Janssons frestelse
Till 4 – 6 personer:
- ca 1 kg fast potatis (10 – 12 st.)
- 2 gula lökar
- 2 msk smör
- 10 hela ansjovisar (eller 20 ansjovisfiléer)
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1 msk orökt kaviar
- 2 msk ansjovisspad
- 2 msk ströbröd
- 2 msk smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis. Skär potatisen i tunna strimlor.
Skala löken och skär i tunna skivor. Fräs löken mjuk utan att den tar färg i smör på svag värme ca 4 minuter.
Smörj en ugnssäker form.
Varva potatis, lök, ansjovis i formen. Börja och sluta med potatis.
Blanda grädde, mjölk kaviar och ansjovisspad och häll blandningen över potatisen. Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan fått fin färg.
Etiketter:
#elenasrecept,
ansjovis,
elenas recept,
elenasrecept,
Janssons frestelse,
jul,
julmat
Min jul 2009
Vi hade:
- sill med soltorkade tomater
- marinerad sill (Stefans/Rumänien)
- varmrökt lax
- kokta ägg
- kaviar
- köttbullar
- rödbetssallad
- pressad sylta
- köttsallad ("Salata boeuf")
- surkålsdolmar
- ris à la Malta + körsbärssås
- valnötskaka
- filodegsostpaj
- sill med soltorkade tomater
- marinerad sill (Stefans/Rumänien)
- varmrökt lax
- kokta ägg
- kaviar
- köttbullar
- rödbetssallad
- pressad sylta
- köttsallad ("Salata boeuf")
- surkålsdolmar
- ris à la Malta + körsbärssås
- valnötskaka
- filodegsostpaj
onsdag 9 december 2009
Vinkokta musslor
Beräkna ett halvt kilo musslor per person om det är en förrätt, och det dubbla för huvudrätt.
Ingredienser, huvudrätt för 1 person:
1 kilo färska musslor
2 schalottenlökar eller 1 liten gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
2 msk smör
2,5 dl torrt vitt vin
1 tsk mjöl
1 dl hackad persilja
1 liten bukett färsk timjan
en nypa finhackad färsk rosmarin
▪ Rensa musslorna (¹).
▪ Fräs lök och vitlök i en stor kastrull tillsammans med timjan och rosmarin i några minuter.
▪ Strö sedan i mjölet och rör om.
▪ Tillsätt vin och koka upp på högsta värme.
▪ Lägg i musslorna och stormkoka tills de öppnat sig (4-5 minuter).
▪ Häll upp i en skål och avnjut med baguette eller annat gott vitt bröd.
Obs! Det blir bäst om man skivar löken och vitlöken, istället att hacka dem.
¹ : Skrubba musslorna med en borste. ”Skägget” skärs enkelt bort med en kniv. Trasiga musslor eller musslor som inte stänger sig under tvätten kasseras. Detsamma gäller för musslor som inte öppnar sig när de kokats.
Källa: vinochgastronomi.se
Etiketter:
enkelt,
helgmys,
herrmiddag,
huvudrätter,
klassiker,
matblogg,
middag,
musslor,
nyår,
tjejmiddag,
vinkokta musslor
lördag 5 december 2009
Vit chokladmousse med björnbär … eller andra bär
4 port.
2,5 dl vispgrädde
urskrapat inkråm från en vaniljstång eller
½ tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 äggulor
ca 200 g björnbär eller andra bär
2 – 3 msk socker (brun farin)
▪ Vispa grädden och vaniljen pösig, men inte alltför hårt. Ställ skålen kallt.
▪ Smält den vita chokladen över vattenbad. Ta chokladen från värmen.
▪ Rör ner äggulorna.
▪ Rör ner lite av grädden i chokladen och blanda därefter chokladröran med resten av vispgrädden.
▪ Häll upp moussen i glas eller koppar och ställ in i frysen eller kyl ca 1 timme.
▪ Blanda bären med sockret och ställ kallt.
▪ Skeda upp bären över moussen.
Obs: kan frysas i (plast-) glas.
Etiketter:
buffé,
bär,
chokladdessert,
dessert,
efterrätt,
enkelt,
helgmys,
herrmiddag,
nyår,
student,
tjejmiddag,
vit chokladmousse
torsdag 3 december 2009
Lax med valnötsrisoni och basilikasås
Det bästa laxreceptet finns på Annes blogg: Tack Anne!
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
1-2 msk fiskfond
1 kruka basilika
1/2 pressad citron
1 msk olivolja
en nypa salt
3 dl risonipasta
2 dl valnötter, hackade
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1/2 msk olivolja
100 g babyspenat
2 tsk sambal oelek
en nypa salt
3 tsk äppelcidervinäger
- Koka risonipastan i saltat vatten. Häll av men spara vattnet (laxen ska kokas i samma vatten) och skölj med kallt vatten.
- Tillsätt fiskfonden i pastavattnet. När det kokar, sänk värmen, och lägg i fisken. Låt sjuda i ca 4-6 minuter, beroende på hur tjocka laxbitarna är. Spara lite pasta/fisk-vatten.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna, och lägg åt sidan.
- Hacka rödlök och vitlök. Värm olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök i ca. 8 min. Tillsätt lite vatten om löken börjar brännas.
- Tillsätt valnötter, spenat och risoni och rör om tills allt är varmt.
- Krydda med sambal oelek, salt och äppelcidervinäger.
- Tillsätt lite pasta/fisk-vatten om röran känns för torr.
Basilikasås:
Repa av alla bladen från basilikan, och mixa med olivolja och citronsaft till en slät sås. Smaka av med lite salt.
Etiketter:
#elenasrecept,
basilikasås,
buffé,
dressingar,
elenas recept,
enkelt,
fest,
fisk,
lax,
lunch,
matblogg,
matlåda,
pasta,
pastasallad,
recept,
snabbt,
tjejmiddag,
torsk,
vardagsmat
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)